11.11.12
Charlize Theron iubeşte toţi câinii
Actrita Charlize Theron este o mare iubitoare de animale si face campanii impotriva uciderii animalelor pentru blana lor. Ea are patru câini minunati, pe care-i adora. Charlize a avut întotdeauna o dragoste mare pentru animale, deoarece ea copilarit la o ferma in Africa de Sud.
10.11.12
Câini celebri, Elizabeth Taylor si Daisy
8.11.12
Câini celebri, Jessica Biel si Tina
Câini celebri, Rob Thomas îl are pe Tyler
7.11.12
Câini celebri, Jake Gyllenhaal cu Atticus si Boo
6.11.12
Caini celebri, Joanne Rowling l-a adoptat pe Butch
4.11.12
Caini celebri, Kimora Lee Simmons l-a avut pe Zoe
Câini celebri, Eva Longoria îi are pe Jinxy si Pug
Actrita Eva Longoria are doi caini adorabili pe nume Jinxy si Pug. Animalul ei de comapnie are balana alba si are imaginea unui caine rasfatat iar pug este negru.
Eva Longoria, s-a nascut Eva Longoria Jacueline, in 15 martie, 1975 in Corpus Christi (Texas), pe Coasta Golfului si a devenit celebra prin rolul ei in "Neveste disperate", actrita tanara si frumoasa si model, foarte vesel, foarte mult Dedicate la două ea câini, care sunt permanent rasfatati de celebritate proprietarul lor.
30.10.12
Buldogul francez, cerinţe de întreţinere
29.10.12
Buldogul francez, probleme de sănătate
Buldogul francez este predispus la boli respiratorii, de obicei pe vreme caldă. La acestă rasă, se recomandă evitarea efortului fizic.
Ei mai pot fi afecraţi şi de probleme vasculare, boli articulare, probleme cardiace, alergii şi probleme la ochi. Preferă temperaturile mai reci. Mai pot avea iritaţii la pielea feţei, la pleoape, şi gene.
Dacă sunt ţinuţi în casă pot deranja din cauza sforăitului şi a eliminării de gaze.
Aceşti câini trăiec de obicei între 10 şi 12 ani.
28.10.12
Buldogul francez, temperament
27.10.12
Buldogul francez, aspect fizic
Buldogul francez este un câine de dimensiuni mici, robust şi compct, cu structura osoasă grea. Ara umeri laţi, gât gros, piept adânc şi musculatiră puternică, are o formă de pară, cu toracele lat şi nazinul mai îngust.
Cap pătrat are pielea moale şi ridată, cu ochi rotunzi, proeminenţi, expresivi şi privirea intensă. Urechile arată ca liliecii, ridicate. Nasul e scurt iar buza de sus cade peste cea de jos.
Blana poate fi în mai multe modele. Culorile, de obicei, sunt nengru, cafeniu, amestecate, negru cu alb şi tigrat.
Pot avea între 10 şi 13 kilograme în greutate şi 25 - 30 de centimentri înălţime.
26.10.12
Buldogul francez, Bouledogue sau Frenchie
Buldogul francez este o rasă de origine incertă, care ar putea proveni din cel englez, foarte apropiat de stăpânu, afectuos, energic şi afectuos.
Este de dimensiuni mici, care mai poartă şi denumirile de Bouledogue sau Frenchie. Mititel, cu urechile ciulite, robust şi dolofan, este foarte îndrăgit de peste 100 de ani şi o sursă de amuzament pe toţi cei din jurul său. Pentru ai fi îndeplinite dorinţele, nu latră, dar îşi priveşte stăpânul insistent. Se adaptează bine la viaţa în apartament.
25.10.12
Câinele Cavachon, temperament
Câinii din rasa Cavachon sunt de obicei blânzi, veseli, prietenoşi, jucăuşi, inteligenţi, loiali şi afectuoşi.
Lor le place să fie tot timpul cu cei din casă, fiind tot timpul jucăuşi şi plini de viaţă. Nu au comportament agresiv. Chiar dacă mai au tendinţe de a urmări animalele mici, pot fi dresaţi cu uşurinţă, mai ales că socializează cu uşurinţă.
Din păcate, la plimbări, e nevoie să fie ţinut în lesăă, pentru că e sociabil cu oricine şi poate fi pierdut uşor dar şi răniţi de câini din alte rase.
24.10.12
Câinele Cavachon, cerinţe de întreţinere
La câinii din rasa Cavachon, din cauza părului ondulat şi creţ, chiar pufos, trebuie un periaj zilnic şi spălat săpămânal.
Urechile lor trebuie curăţate regulat, la fel şi ochii. Nu trebuie neglijată igiena dentară. În plus, trebuie tunşi regulat. Se adapteaza fosrte bine în apartamente, deavând nevoie de spacţiu fosrte mare petru a se juca.
23.10.12
Câinele Cavachon, probleme de sănătate
Câinii din rasa Cavachon sunt predispuşi la boli cardiace, displazie de şold, sau boli ale pielii. În general, au o sănătate bună şi datorită ametecului genetic rezultat din hibridare.
Ei mai pot fi afectaţi de bolile paradontale, astfel că diete trebuie planificată corespunzător. Mai pot avea probleme la urechi şi la ochi. Speranţa de viaţă la aceşti câini este, în medie, de 10 - 12 ani.
22.10.12
Câinele Cavachon, aspect fizic
21.10.12
Câinele Cavachon, un micuţ jucăuş
Rasa Cavachon este una relativ nouă, un hibrid rezultat prin încrucişarea de Cavalier King Charles Spaniel cu Bischon Frise. Sunt câini de apartament, foarte sociabili şi energici.
Au fost produşi pentru a un aspect foarte frumos, un design interesant şi carismatic. Se înţeleg foarte bine cu copii mici şi cu alte animale de casă. Sunt îndrăgiţi pentru veselia şi inteliganţa lor.
18.10.12
Câinele Dalmaţian, cerinţe de întreţinere
O problemă cu câinii Dalmaţiei este aceea că năpârlesc des şi pot provoca mizerie în camere. Este de preferat ca ei să fie crescuţi la casa cu curte, astfel ca să poată fi ţinuţi afară.
Pentru întreţinere, ei trebuie periaţi zilnic pentru eliminarea pilii moarte şi a părului. Aceşti câini nu trebuie lăsaţi afară, când e ger, deoarece le pot degera urechile. Trebuie spălaţi la o săptămână, uneori la două.
Este un câine care are nevoie de multă mişcare, astfel că are nevoie de curte, sau de plimbări zilnice pe durate de o oră sau două.
17.10.12
Câinele Dalmaţian, probleme de sănătate
Cea mai frecventă boală la câinii Dalmaţiei este surditatea unilaterală. Aceşti câini mai au probleme urinare, convulsii, turlburări tiroidiene, alergii ale pielii sau boli de ochi.
S-au mai întâlni cazuri de dilataţie gastrică, sau dispalzie de şold. Este foarte sensibil în mediile foarte calde sau foarte reci.
Aceşti câini au o speranţă de viaţă între 12 şi 15 ani. La o fătare, femela poate aduce pe lume până la 15 pui.
16.10.12
Câinele Dalmaţian, temperament
Dalmaţianul este un câine afectuos, jucăuş, vesel, prietenos, inteligent, energic, activ, iubitor dar mai ales foarte protector.
Nu este însă prietenos cu persoanele pe care nu le cunoaşte.
Obişnuieşte să latre de câte ori simte un străin în apropierea casei. Se îţelege foarte bine cu familia şi cu animalel din casă. Poate fi dresat uşor, din cauza inteligenţei sale. Este un bun câine de pază.
14.10.12
Câinele Dalmaţian, aspect fizic
Câinele Dalmaţia are un aspect inconfundabil, din cauza blănii albe cu pete negre. Este de talie medie, cu o structură osoasă robustă.
Este musculos cu păr neted, cu ochi rotunzi, de culoare maro albastru, cu o expresie inteligentă. Nasul este închis la culoare, urechi triunghiulare, cu verfurile căzute. Are păr neted, blana scurtă şi deasă. Puii sunt fătaţi albi, petele negre începând să apară duopă câteva săptămâni.
Au o înălţime medie de 50 - 60 de centimetri şi o greutate în jurul a 25 de kilograme.
Câinele Dalmaţian, cel alb cu pete negre
Câinelui Dalmaţian i se taribuie oribinea în Dalmaţia, sau Croaţia, probabil şi din cauza numelui său. Est o rasă foarte uşor de recunoscut, din cauza petelor negre pe blana albă.
Este un câine pentru care protecţia familiei şi bunurilor esunt foarte importante. În lunga sa istorie, câinele Dalmaţian a fost folosit pentru transport, căutare, vânătoare şi mai ales paza. Un timp are dus şi în războaie.
11.10.12
Schnauzer Uriaş, cerinţe de întreţinere
Câinele Schnauzer Uriaş are nevoie de menţinerea blănii curate şi decâlcite, periere şi tunderea trebuind făcute frecvent. Poate fi dus des la frizer.
Mai are nevoie de curăţatul ochilor, a urechilor, tăiatul părului din jurul lor, curăţată barba. E nevoie să fie scăldat des.
În plus, are nevoie de multe alergări, plimbări şi exerciţii fizice. Nu este recomandat să fie ţinut în apartament.
9.10.12
Schnauzer Uriaş, temperament
Câinele Schnauzer Uriaş este un câine curajos, inteligant, dar aflat mai mereu în alertă, având un temperament energic. Est bun, blând şi de încredere cu cei din casă. Din cauza inteligenţei, poate fi dresat uşor.
Pentru a evita dezvoltarea individuală distructivă, e nevoia să fie socializat din timp. Se poate adpta şi cu alte animale din casă, însă ar putea avea agresivitatea faţă de alţi câini. Este un bun câine de pază.
8.10.12
Schnauzer Uriaş, aspect fizic
7.10.12
Schnauzer Uriaş, probleme de sănătate
Câinele Schnauzer Uriaş trăieşte aproximativ 10 - 12 ani şi se reproduce la o fătare cu 5 - 8 pui. Dintre boli, este predispus la boala Crohn, hipotiroidism balonare, epilepsie, displazie de şold.
Mai poate avea probleme la ochi, cu boli cum ar fi displazia retiniana, glaucom, cataracta. Mai pot, de asemenea, suferi de probleme cardiace, probleme ale pielii, alergii sau tipuri de cancer. Criptorhidismul este o tulburare manifestată prin lipsa migrării unuia sau a ambelor testicule în scrot.
Schnauzer Uriaş, un câine de familie
4.10.12
Câinele Puggle, cerinţe de întreţinere
Câinii Puggle au nevoie de întreţinere normală, fără mari eforturi. Părul scut şi drept trebuie periat săptămânal, pentru a nu-l împrăştia peste tot. Baie l-i se face doar când este necesar.
Trebuie îngrijite, ocazional, urechile pentru a scoate pilea moartă şi a elimina infecţiile. Tot regulat se curăţă ochii şi fruntea. Mai trebuie spălat pe dinţi de două ori pe săptămână, pentru eliminarea mirosului.
Are nevoie de plimbări în aer liber, sau să fie lăsat în curte un timp, însă nu la frig sau căldură mare.
2.10.12
Câinele Puggle, probleme de sănătate
Câinele Puggle, fiind un hibrid are o genă extinsă şi pare să-şi fi înmulţit anticorpii faţă de rasele pure.
Are unele probleme cu sforăitul, sunt predispuşi la infecţii ale pielii, unele probleme respiratorii şi oculare. Mai pot avea epipepsie sau displazii şi nu pot fi lăsaţi la temperaturi extreme. De evitat hrănirea cu rsturi alimantare grase sau cu dulciuri.
Durata lor medie de viaţă este între 10 şi 15 ani. La o reproducţie, femela fată între 3 şi 7 pui.
Câinele Puggle, temperament
Câinle Puggle este, de obicei, vesel, sociabil, inteligent, jucăuş. Este foarte activ şi energic.
La fel ca alţi câini de apartament, au nevoie de multă atenţie şi facorice pentru a fi băgaţi în seamă, însă fără să fie agresivi. Poate fi câteodată încăpăţânaţi.
La cât sunt de naivi, sunt prietenoşi cu toţi cei care intră în casă, indiferent dacă sunt invitaţi sau nu. Sun câini uţor la dresat.
30.9.12
Câinele Puggle, aspect fizic
Puggle, un câine de familie
Rasa Puggle este de fapt oţinută prin încrucişare, fiind de fapt un hibrid pe care unele cluburi canine nu-l recunosc ca rasă stabilă.
Sunt nişte câini de dimensiuni reduse prietenoşi, care se simt în elementul lor alături de cpoii, dar şi de alte animale de companie. Sunt la fel de prietenoşi cu alţi câini, atunci când îi întâlnesc prin locuri publice.
28.9.12
European Dog Show 2012 la Romexpo
Demonstraţii de dresaj, dog dancing, agility, prezentări de rase şi Junior handling vor avea loc la Romexpo, în perioada 4-7 octombrie, cu ocazia European Dog Show 2012.
La manifestare vor participa peste 280 de rase de câini şi 81 de arbitri.
Evenimentul va începe în ziua de 4 octombrie cu o expoziţie internaţională organizată de către Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, intitulată "Bucharest Winner" alături de expoziţia mondială de terrieri "Interra". Apoi, în zilele de 5, 6 şi 7 octombrie vor fi dedicate Campionatului European 2012, zilnic urmând să fie arbitrate peste 2.000 de dâini.
26.9.12
Câinele American Bully, temperament
25.9.12
Câinele American Bully, aspect fizic
Câinele American Bully este solid, puternic, atletic şi de mărime medie. Masculii din acestă rasă sunt mai mari şi mai osoşi decât femelele.
Aceşti câini au cap îndest, de lungime medie, craniul lat, cu muşchii botului mari şi fălci puternice. Au ochi rotunzi, de lungime ovală iar hâtul uşor arcuit. Picioarele sunt drepte şi musculoase.
Înăl-imea medie este de 30 - 35 centimetri iar greutatea de 20 de kilograme. Nu au o culoare stabilă, ei fiind găsiţi într-o mare varietate. Blana este scurtă şi desă.
24.9.12
Câinele American Bully, întreţinere
Câinele American Bully este relativ uşor de îngrijit. Cu blana lor scurtă, are nevoie doar de periere regulată, fără alte cerinţe speciale.
Nici săldatul nu trebuie să fie făcut prea des, blana putând fi curăţată şi cu o cârpă umeadă. Când e nevoie, trebuie tăiate unghiile, curăţaţi uşor ochii şi urechile şi eventual dinţii.
Ei necesită, în schimb, mult exerciţiu fizic, cu plimbări lungi şi zilnice. Asta dacă sunt ţinuţi în aprtamente. Dacă sunt ţinuţi într-o curte mai mare, pot să-şi consume singuri energia.
23.9.12
American Bully, un câine puternic
Câini celebri la oameni celebri
În afara câinilor care sunt ei îşişi vedete de film, alte multe patrupede devin celebre dacă aparţinut unor oameni, cunoscuţi, personaje politiice, sportivi, actori sau a altor artişri.
Natalie Portman vs Whizz
Actriţa Natalie Portman are un câinele Yorkshire Terrier, numit Whizz. Ea a mai avut un câine, numit Charlie, care a murit în anul 2007.
Jennifer Aniston vs Norman si Dolly
O altă actriţă, Jennifer Aniston, are foi câini, Norman si Dolly.
Hugh Jackman vs Pup
Un alt actor celebru, Hugh Jackman îl are pe Pup, un Bulldog francez.
Jake Gyllenhaal vs Attricus şi Boo
Jake Gyllenhaal îi are pe Attricus, un Ciobănesc German şi pe Boo, un Puggle.
Nicole Richie vs Cleopatra şi Honey Child
Nicole Richie îi are pe Cleopatra şi pe Honey Child. Cleopatra este un Pomeranian Foxxy iar Honeychild. este de rasă Shih Tzu.
4.9.12
Ogarul Irlandez, întreţinere
3.9.12
Ogarul Irlandez, temperament
1.9.12
Ogarul Irlandez, temperament
31.8.12
Ogarul Irlandez sau Irish Wolfhound
30.8.12
Ogarul Irlandez, aspect fizic
29.8.12
Câinele Cocker Spaniel, întreţinere
28.8.12
Câinele Cocker Spaniel, probleme de sănătate
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Program Iulius Mall Timişoara de Anul Nou
Iată ce program va fi la Iulius Mall Timişoara de Anul Nou: