28.2.12

Chihuahua, temperament


Câinele Chihuahua este loial, curajos, inteligent şi axtrem de ataşat de membrii familiei. Cu toate că sunt extrem de mici, încercă să-şi domine stăpânii. Ei vor să fie tot timpul în centrul atenţiei şi sunt chiar geloşi.

Chiar dacă sunt buni câini de apartament, ei pot deveni, din diferite motive, extrem de gălăgioşi şi enervanţi pentru vecini.
Deşi nu e nevoie de un dresaj special, pot fi greu obişnuiţi cu anumite obiceiuri. Le plece să fie în socializare cu câini de rasa lor, probabil şi din cauza diferenţei de gabarit faţă de alte rase.

27.2.12

Chihuahua, îngrijire şi aspecte particulare

Câinele Chihuahua, care este de două verietăţi, are nevoi particulare de îngrijire. Cei cu părul scurt pot fi îngrijiţi mai uşor. Ei pot fi periaţi mai repede, spălaţi şi chiar uscaţi.
Dacă nu au activităţi dese afară, ei pot fi spălaţi o dată pe lună, însă perierea de două ori pe săptămână.

24.2.12

Chihuahua, aspect fizic

Chihuahua, aspect fizic  



Chihuahua, fiind cel mai mic câine din lume, este totuşi proporţionat fizic. Lungimea corpului depăşeşte înăţimea, însă aspectul general este pătrat.

23.2.12

Chihuahua, un câne perfect pentru apartament

Chihuahua, un câne perfect pentru apartament 

Chihuahua este un câine cu dimensiunile cele mai reduse, care este indicat pentru apartamentele de bloc. În glumă, unii se întreabă dacă e câine sau bibelou.

22.2.12

Câinele Bichon Frise, probleme de sănătate

Câinele Bichon Frise, probleme de sănătate 

Câinii din acestă rasă este predispus la la boli imunomediate, anemie hemolitică, pietre uriane, osteoartirita, dislocarea rotulei, epilepsie, alergii şi afecţiuni ale pielii.

21.2.12

Câinele Bichon Frise, temperament

Câinele Bichon Frise, temperament  

Câinii din această rasă sunt blânzi, manieraţi, femecători, prietenoşi, jucăuşli, inteligenţi, joviali, iubitori, sensibili şi foarte afectuoşi.

Din aceste calităţi, ei se adaptează uşor în diferite locuri şi cu alţi proprietari. Sunt foarte apropiaţi cu copii, însă există riscul să fie trataţi dur şi abuziv. Tolerează şi alte animale din casă. Pot fi uşor ţinuţi la bloc, pentru că nu au nevoie de un spaţiu prea mare.


20.2.12

Câinele Bichon Frise, aspect fizic

Câinele Bichon Frise, aspect fizic 

Este un câine de mici dimensini, cu o oarecare robusteţe, cu ochi căprui, foarte curioşi. Ochii nu trebuie să fie prea oblici.
Talie este între 23 – 30 de centimentri, diferită în funcţie de sex iar greutatea este între3 şi 5 kilograme. Înâlţimea medie este între 9 şi 12 centimetri.

19.2.12

Bichon Frise, un simpatic câine de companie

Bichon Frise, un simpatic câine de companie  



Bichon Frise este un câine mic, vesel, pufos şi robust. Este un câine de casă plăcut, care poate deveni foarte iubit de copii. Se înţelege bine cu alte animale de casă şi le place să se joace în apă.

18.2.12

Ciobănesc caucazian, sănătate şi întreţinere

Ciobănesc caucazian, sănătate şi întreţinere 

Cânele ciobănesc Caucazian, la fel cum se întâmplă cu alţi câini din rase de dimensiuni mari, are probleme cu displazia de şold.
Unii mai pot avea probleme la ochi, cardiace sau de obezitate.

17.2.12

Uggie a primit Zgarda de Aur

Uggie a primit Zgarda de Aur 

Câinale terrier Uggie, cunoscut din filmul The Artist, a fost decorat cu „Zagrda de Aur”, la Hollyood pentru audienţa care a reuşit să o atragă în producţia americană.

15.2.12

Ciobănesc caucazian, temperament

Ciobănesc caucazian, temperament 

Cânele ciobănesc Caucazian are un temperament blând, afectuos dar şi curajos, mândru, încrezător, alert, inteligent şi loial. Are un simţ foarte dezvoltat al protecţiei.

14.2.12

Ciobănesc caucazian, aspect fizic

Ciobănesc caucazian, aspect fizic 

Cânele ciobănesc Caucazian este de structură mare, masiv, având dimensiuni musculare tari. Botul său este mai ascuţit decât fruntea, distanţă între urechi şi maxilarul solid.

Blana poate fi nergră, gri, roşie, crem sua amestecat, diferite nuanţe iar coma este groasă pe piept şi gât. Ochii sunt adânci, de culoare închisă iar nasul este cu nări mai şi largi.
Poate ajunge la un metru şi jumătate înălţime, Poate avea până la 60 de kilograme greutate.



13.2.12

Câinele ciobănesc caucazian, sau Caucazian Ovtcharka

Câinele ciobănesc caucazian, sau Caucazian Ovtcharka 



Câinele ciobănesc caucazian este un animal de munte, proveninz din zona Caucazului, de une-i vine şi numele, zonă situaţă între Marea Caspică şi Marea Neagră. Este un câine cuminte, cu aspect de urs.

9.2.12

Afgan ogar sau Afgan Houd, întreţinere

Afgan ogar sau Afgan Houd, întreţinere  


Câinii din rasa Afgan ogar sau Afgan Houd sunt destul de pretenţioşi la între ţinere. Din cauza părului des şi lung, acesta trebuie periat şi pieptănat tot la două zile.

8.2.12

Afgan ogar sau Afgan Houd, probleme de sănătate

Afgan ogar sau Afgan Houd, probleme de sănătate 

Câinii din rasa Afgan ogar sau Afgan Houd este, în general sănător, însă este şi el predispus la unele probleme de sănătate.

Conform sondajelr făcute în Mare Britanie, numai 20 de procente dintre câinii de acestă rasă au murit de bătrâneţe. Cei mai mulţi au fost răpuşi de cancer, 31 de procente, afecţiuni cardiace 10,5 procente sau urologice 5 procente.
Are şi el alergii şi este sensibil la anumite substanţe chimice. Mai poate avea probleme de displatie de şold, distrofie, cataractă, cornee.

7.2.12

Afgan ogar sau Afgan Houd, temperament

Afgan ogar sau Afgan Houd, temperament   

Câinii din rasa Afgan ogar sau Afgan Houd par foarte distanţi, impunători, însă sunt foarte blânzi, afectuoşi, curajoşi, inteligenţi, sensibili, chiar jucăuşi.

6.2.12

Afgan ogar sau Afgan Houd, aspectul fizic

Afgan ogar sau Afgan Houd, aspectul fizic  



Câinii Afgan ogar sau Afgan Houd, au aspec aristocrat, de paradă, un aspct distinctiv, demn şi distant. Are o aură de rafinement, fiind cosiderat un rege în lumea canină.

5.2.12

Câinele Afgan ogar sau Afgan Houd

Câinele Afgan ogar sau Afgan Houd 



Câinele Afgan ogar sau Afgan Houd este un câine cu origini vechi, cu caracter arstocratic, imposibil de confudat din caiza siluatei, a părului lung, mătăsos, bala fiind groasă.

Sute de ani a fost folosit la vânătoarea în munţi, de capre sălbatice, iepuri, lupi sau leoparzi de zăpadă. În alte părţi a fost folist la prinderea iepurilor de câmp şi a gazelelor.
Este un câine frumos, impunător, însă care are nevoie multă atenţie şi întreţinere. Nu este indicat să trăiescă în apartament de bloc.
Aceşti câini, trâiesc, în medie, 14 ani iar la o fătare, căţeaua face aproximaiv 8 căţeluşi.

2.2.12

Câinele Collie, întreţinere

Câinele Collie, întreţinere 

Având blana lungă şi groasă, câinii din rasa Collie provoacă greutăţi cu întreţinerea lor, mai ales cei cu părul aspru. Blana trebuie periată de două sat trei ori pe săptămână. De multe ori, la periat, pentru a nu provoca dureri animalului, de multe ori, trebuie tăiată blana încâlcită. Cei cu blana netedă năpârlesc mai des. 

1.2.12

Câinele Collie, probleme de sănătate

Câinele Collie, probleme de sănătate 

Câinii din rasa Collie sunt predispuşi la afecţiuni ale ochilor care poate duce la atrofia progresivă a retinei, şi la cele de şold, care pot duce la apariţia artritei. 

Program Iulius Mall Timişoara de Anul Nou

Iată ce program va fi la Iulius Mall Timişoara de Anul Nou: