29.7.12
Câinele Yorkshire Terrier, îngrijire
Deoarece nu poate suporta clima rece, este de preferat să fie ţinut în casă au în apartament. El necestită îngrijirea părului aproape zilnic, mai ales prin periere.
28.7.12
Câinele Yorkshire Terrier, probleme de sănătate
26.7.12
Câinele Yorkshire Terrier, temperament
25.7.12
Câinele Yorkshire Terrier, aspect fizic
24.7.12
Câinele Yorkshire Terrier un adorabil
23.7.12
Câinele Chow Chow, îngijire
22.7.12
Câinele Chow Chow, probleme de sănătate
21.7.12
Câinele Chow Chow, temperament
20.7.12
Câinele Chow Chow, aspect fizic
Câinele Chow Chow, originar din China
Câinele Chow Chow se spune că este un câine cu originea în China, însă sunt şi voci care susţin că a apărut în Mongolia sau în Tibet, iar alţii găsind-i originea chiar la Cecul Polar.
În orice caz, el a fost cunoscut şi recunscut în China, unde a fost crescut pentru pază, frumuseţe, dar şi pentru hrană. Este una dintre rasele apreciate pentru carne şi acum de chinezi. În general, este un câine puternic legat de familia în care trăieşte, fiind chiar arătos pentru cum arată.
11.7.12
Câinele Dalmaţian, îngrijire
Datorită coloritului părului, aceşti câini trebuie periaţi de două ori pe săptămână, evitând şi căderea păruli peste tot prin casă.
Iarna trebuie evitat să fie lăsat în ger, din cauza urechilor subţiri, care riscă să degere. E greu de crescut în apartament, cel mai indicat fiind o casă cu o curte de dimensiuni medii. Cel puţin două ore pe zi, trebuie dus la plimbare, unde să aibă şi reprize de alergat.
9.7.12
Locuri de pescuit, Tocile Sibiu
Printre sutele de locuri de pescuit, aoar date depre unele, altele vor fi cunoscute curând. Vă propunem să aflaţi câte ceva despre lacurilor de pescuit sportiv de la Tocile Sibiu.
Este declarat un mic complex destinat pecuitului sportiv, într-o fostă livadă de meri, cu o cabană de 10 locui şi căsuţe pentru camping.
Locul este dituat în apropiere de Sibiu, la aproximtiv 10 kilometri şi are cinci lacuri cu o suprafaţă de 15 hectare, fiecare având între 2,5 şi 5 hectare, cu dotări pentru recreere.
Printre speciile de peşti care pot fi prinşi sunt; crap, crap oglindă, cteno, scoicar, cosac, caras, şalăul, somn şi clean.
Mai multe pe www.lapesti.ro
8.7.12
Câinele Dalmaţian, probleme de sănătate
Câinele Dalmaţian are mari probleme cu surditatea unilaterală, existând însă riscul de a fi afectat şi de alte probleme.
Sunt sensibili în medii calde sau reci. De asemenea, pot dezvolta pietre urinare, convulsii, alergii ale pielii, tulburări tiroidiene sau probleme la ochi.
De asemenea, dacă n-au suficient exerciţiu fizic, riscă să se îngraşe.
Speranţa de viaţăa a cestei rase de câine este de 12 - 15 ani, Femela scoate la un rând până la 15 pui.
Câinele Dalmaţian, temperament
Dalmaţinul este un câine activ, energic, jucăuş, loial, afectuos, prietenos şi inteligent. Are însă un caracte protector foarte ridicat.
Paote fin dresat foarte uşor şi nu are nevoie de metode dure de formare. Este de recomandat să socializaze destul de repede. Se înţelege bine cu memrii familiei şi cu alte animale din casă. Are nevoie însă de multă mişcare zilnică, pentru a consuma din energia pe care o are.
7.7.12
Câinele Dalmaţian, aspect fizic
Câinele Dalmaţian poate fi considerat unul de talie medie, spre mare. El are un corp muschulos şi o structură osoasă solidă.
Au un bot cu expresie inteligetă, cu ochii rotinzi, de mărime medie, de culoare maro sau albastru, ori o combinaţie a celor două culori. Nasuk esre negru, albastru ori gri iar urechile triunghiulare cu vârfuri rotunjite.
Puii se nasc albi la culoare, petele începând să apară de la două săptămâni. Blana este sucurtă şi deasă.
Masculii au o înălţime medie de 55 -60 de centimetri, femelel fiind de obicei cu 5 - 10 centimetri mai mici, la o greutate între 25 - 30 de kilograme.
Femele fată până la 15 pui.
6.7.12
Câinele Dalmaţian, cel mai pătat din lume
Câinii din rasa Dalmaţian sunt recunscuţi uşor, din cauza blănii pătate. Se poate spune că este cel mai pătat câine din lume. Pe fondul blănii albe, are nenumărate pete negre sau maro.
Este un câine cu vitalitate mare, sunt rezistenţi,
S-ar spune că istoria sa provine din provincia Dalmaţia, Croaţia de astăzi, însă nu sunt multe dovizi care să susţină teoria.
De-a lungul istoriei, a fost folosit pentru vânătoare, transport sau pază. Apoi a fost folosit la circ, la popieri, la cautări chiar la lupte.
În prezent, este un frumos câine de agrement.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Program Iulius Mall Timişoara de Anul Nou
Iată ce program va fi la Iulius Mall Timişoara de Anul Nou: