26.11.17

Când va fi prohibiţia la pescuit în 2018


Datele despre prohibitie pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2018 au fost publicate de ANPA printr-un proiect de ORDIN. 

Conform acestui act, perioada generala de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv, cu undele exceptii.
Pe raul Prut si in zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum si in lacul de acumulare Stanca – Costesti se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv.
Pe fluviul Dunarea in zona care constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 45 de zile, in perioada 15 aprilie – 30 mai inclusiv.
In zona Garla Turceasca – Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv.
In Complexul Razim – Sinoe si lacurile litorale se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv.
Se interzice pescuitul comercial, recreativ si familial al stiucii intre 15 februarie -15 martie inclusiv. In perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv, pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ si a momelilor artificiale, cu eliberarea capturii de indata in mediul acvatic natural.
Pescuitul urmatoarelor specii este interzis tot timpul anului: pietrarul, fusarul, ghibortul de rau, cernusca, salaul vargat, aspretele pecarina , guvidul de balta, guvidul, zglavoaca rasariteana, lostrita, mihaltul, caracuda, coregonul, lipanul, pastravul de mare, sturionii.
In Marea Neagra se interzice pescuitul sturionilor tot timpul anului, cu exceptia pescuitului in scop stiintific; pescuitul guvizilor, pe o durata de 31 de zile, in perioada 1 mai – 31 mai inclusiv; pescuitul delfinilor, tot timpul anului, mentinandu-se bligativitatea raportarii capturilor accidentale de delfini inclusiv din ZEE (zona economica exclusiva); retinerea la bord a femelelor de rechin gestante, pe toata perioada anului; pescuitul rechinului, detinerea si comercializarea acestuia, in perioada 15 martie – 15 aprilie inclusiv si in perioada 15 octombrie – 30 noiembrie inclusiv
NOUTATE
„Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” pescuitul recreativ este permis numai cu eliberarea capturilor de somn, stiuca, crap, salau . Populatia locala cu domiciliul in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (detinatoare de permis de pescuit familial) face exceptie de la prevederile prezentului alineat si poate practica pescuitul recreativ in conditiile prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, cu modificarile si completarile ulterioare.”



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Program Iulius Mall Timişoara de Anul Nou

Iată ce program va fi la Iulius Mall Timişoara de Anul Nou: